Ini untuk spaghetti carbonara, disebabkan blog ni baru wujud
ada kawan kawan yg mintak tlg untuk resepi yg ni.
Bahan bahan;
· * spaghetti
· * carbonara sauce (any brand you want should be
fine)
· * cheddar (optional)
· * susu segar
· * mushroom (I choose cendawan butang sebab kena la
dgn masakan tu)
Steps ;
1. Mula mula kita panaskan sauce carbonara yg dah
beli tu, ada yg suka panaskan shj kuah tu and then makan. But, I do it my way.
Lagi sedap and terasa creamy nya.
2. I used prego’s, di sini aku ada edit after
heating the sauce. Aku masukkan sepotong cheddar, sikit je jgn banyak sgt nanti
mual terlebih, then kacau sampai sebati.
3. Next, masukkan susu around 150 ml dan teruskan
menggaul. Tengok juga berapa banyak sauce tu nanti kalau banyak sgt susu cair
sgt nanti.
4. Potong dadu cendawan butang tu dan masukkan
dalam kuah tu.
5. Haaaa important to note that cendawan tu jgn
banyak sgt sbb nnti masin kau nyah I been there hahaha
6. Last, rasa sauce tu. kalau rasa masin sgt.
Campur air sikit tp kalau tawar, boleh edit dgn campur susu dan garam.
7. Haa yg ni betul last, rebus spaghetti tu dan
masukkan sikit olive oil.
8. Siap! Happy eating ;)
Disebabkan mama nak bwk bekal pergi kerja, tak sempat nak decorate atas pinggan lawo lawo ye :) |